Bilder fra jakta 2015

Publisert: 17.01.16

Innimellom får vi tilsendt tekst og bilder fra årets jakt. Det setter vi pris på. Her har vi samlet et lite knippe. 

Red.

 

......................................................................

Hans Faye har sendt oss bilder fra en vellykket høst:

Denne flokken ble observert mellom Nupen og  Søre Mistsjøen. Legg merke til kløftbukken sentralt i flokken. Den var flott!

 

 

En stolt jeger med sitt første reinsdyrfall. Simla ble felt sør for Nupen. Under skogsjakt på reinen var elghunden Gorm til god hjelp.

 

Reinsbukken ble felt i sørkant av Kvernesvola. I nærmere 20 graders varme ble det slitsom å trekke bukken fram til veg for mann og hund.

Jakta foregikk delvis i skogsterreng den første uka. Litt uvanlig reinsjakt kanskje, men vel så spennende som å finne dyra på vidda. Nesten som elgjakt der hunden var til god hjelp.

 

 

3 jerver som vi observerte ved Kverninghøgda. Dette er sannsynligvis 3 ungdyr. Jervemora hadde vi sett litt tidligere på dagen. 

Takk for flotte jaktdager i et fantastisk landskap


Hilsen Hans Faye

 

....................................................................... 

Hei

Her er par foto fra min rensjakt 2015. Det ene viser bukken skutt 28. aug. (9.jaktdag) høyt oppe i sydsida av Sølen, ved Søteroa. Det andre viser hestetransporten dagen etter, ned til Gjota seter. Bukken så større ut enn den veide pga ganske stort gevir, men Kjetil Granrud beregnet slaktevekten til 60 kg. 

Håper å få litt oppsummering av jakta på hjemmesiden deres om ikke alt for lenge.

mvh Trygve Hestad

 

 

 ......................................................................

 

Hei
hadde en flott uke på reinsjakt hos dere fra 31.Aug til 6.September. Fikk ei simle første jaktdagen i skoggrensa på østsia Tannvola. Kalven datt også ett par dager seinere ved Søskarven.

Litt så som så var været men kjempe spennende å smyge på dyra i skogen også. Alltid super jakt i Rendalen å fantastisk terreng i gå i. Legger ved noen bilder :-)   

 

Mvh Espen Brinchen

   

.....................................................................

 

Hej

Jeg takker for en dejlig jagt på ren. Det var min første renjagt, den blev ikke så lang for efter et tip, gik jeg op på Sølen søndag den 23. august. Og der på Søre Sølens skråning så jeg 120 bukke. Jeg fulgte dem i 2 timer, helt op og ind i Søre Sølenholet, hvor det lykkedes mig at finde min kløftbuk, og komme til skud på bare 25m. 

Måtte bruge en dag mere til at få kødet de 700m ned og 9 km ud til bilen. Godt den ikke var større for 30 kg i ryksækken er noget for en utrænet dansker. Men sikken en oplevelse, helt alene to dage på Sølen med rener ,blåbær og hjortron. Det var bare fantastisk, så gør det ikke noget, at det gik lidt hurtigt.

 

Venlig hilsen  

Henrik Bak Rasmussen

 

.......................................................................

 

Erik Mitens fra Danmark. Bukken ble skutt ved Skardsbekken på sørsiden av Sølenmassivet. Foto: Ole Bood/Affaf    Takk for innsendt materiale, Ole.

 

Tilbake

Se også

Overnatting

Publisert: 11.01.08
Nyhetsbilde

Overnattingsmuligheter i området., både under jakten og ellers i året. Alt fra hytteutleie til hoteller og andre fasiliteter.

 

Tjenester for jegere

Publisert: 18.01.08
Nyhetsbilde Utkjøring av dyr, egne kontrollstasjoner, kontakt med oppsyn, egen renstelefon under jakta.
 

Kart

Publisert: 11.01.08

Her kan du laste ned og skrive ut detaljert kart over det jaktbare området: Jaktområde.

 

Lover og forskrifter

Publisert: 11.01.08
Nyhetsbilde Her finner du en oversikt over gjeldende lover og forskrifter for jakt og ferdsel.